Werkvoorbereider Projectmanagement

Omschrijving

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer een dag te werken!


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de 35 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


De afdeling

Onze afdeling bestaat uit meerdere Projectleiders en een Werkvoorbereider, samen vormen wij de afdeling Projectmanagement. Als Werkvoorbereider Projectmanagement ben je de schakel tussen verschillende afdelingen, waaronder Sales, Service, Engineering, Procurement en Assemble & build voor projecten en ondersteun je de projectleiders en de Teamleider van Assemble & build. Zodra Sales/Service met de projectvoorbereiding start, komt de opdrachtomschrijving bij jou, zorg je voor een voorcalculatie en geef je een levertijd af. Daarbij weeg je verschillende componenten af zoals beschikbare capaciteit van verschillende afdelingen, levertijden van materialen en ruimte in de productiehallen. Je kijkt naar mogelijkheden, maar kunt ook goed afbakenen wat wel en niet haalbaar is. Je bewaakt hiermee de bedrijfsplanning zodat we kunnen nakomen wat we beloven. Zodra de order is gevallen en Engineering gereed is, vind er door jou nog een laatste check plaats of alles compleet is en controleer je of de benodigde activiteiten in de juiste volgorde in de projectplanning staan voordat de materialen worden vrijgegeven voor Procurement. Je ondersteunt de Teamleider van Assemble & Build door de Assembly en Commissioning engineers toe te wijzen aan projecten. Je plant en bewaakt dus op hoofdlijnen de bedrijfsplanning en plant in detail de productieplanning voor de projecten.


Wat ga je doen

 • Je zorgt voor een juiste voorcalculatie, beheert de bedrijfsplanning van HGG en plant beschikbare capaciteit in t.b.v. de verkregen opdrachten.
 • Je faciliteert de voortgang van de projecten in de productie door benodigde zaken voor aanvang van het project te organiseren
 • Je zorgt voor de coördinatie tijdens de realisatie van de projecten in de productie en controleert de compleetheid en kwaliteit
 • Je werkt actief samen met de andere relevante afdelingen binnen HGG


Ons aanbod

 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf en wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden en robot techniek.
 • Een goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering.
 • Een prima werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat, met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien (zowel binnen Nederland als internationaal)
 • Mogelijkheid om deels thuis te werken

 

Geïnteresseerd?

Solliciteer dan direct via de onderstaande Solliciteer-button.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ingeborg Valkonet of Jeffrey de Bakker via 0227-50 40 30.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vereisten

 • Werk- en denkniveau MBO+/HBO, richting werktuigbouwkunde, elektrotechniek, mechatronica of vergelijkbaar.
 • 5-8 jaar ervaring in een soortgelijke functie in een technische, internationale en/of projectmatige organisatie
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijk beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Kennis van machinebouw fabricagetechnieken.
 • Kent en begrijpt de eisen die gesteld worden aan het assembleren/installeren van een machine/ installatie.
 • Ervaring met plannen waarbij de complexiteit veroorzaakt wordt door hoeveelheid en dynamiek.
 • Ervaring in het opstellen van voorcalculaties
 • Kennis en ervaring met tekening lezen/(E-)CAD
 • Goede kennis van MS Office en ERP systeem