Skip to content

Technical Support Engineer

Nederland, Noord-Holland, Wieringerwerf€ 4.500 per maandCustomer support

Functieomschrijving

Vacature Technical Support Engineer

Een combinatie van alle hoeken en gaten van de wereld ontdekken, maar ook veel tijd doorbrengen met het oplossen en ondersteunen van technische vraagstukken in ons mooie kantoor. Pak jij deze kans?


Wat ga je doen als Technical Support Engineer?

Wij bieden je een mooie combifunctie van service - en technical support. Op het ene moment retrofit je in Noorwegen een geavanceerde buizen snijmachine en het andere moment bevind je je in ons kantoor in Wieringerwerf en ondersteun jij onze klanten bij het oplossen van technische kwesties. Deze oplossing zal jij of een collega gaan uitvoeren via remote support of op locatie bij de klant. Je hebt daarbij veel klantcontact en je geeft hem onder andere advies over hoe de klant de productiviteit van zijn machine het best kan waarborgen. Een technische uitdaging zal jij zeker niet uit de weg gaan!


De afdeling

Onze afdeling Customer Support is onderverdeeld in de disciplines Accountmanagement en Technical Support. Iedereen brengt zijn eigen kennis en ervaring in en samen leveren wij alle support aan onze klanten. Wij kennen onze klanten en hun machines door en door en zijn het eerste aanspreekpunt voor de klant. Als Technical Support engineer lever jij alle service op onze machines en dat loopt van het uitvoeren van een onderhoudsbezoek, het geven van trainingen aan de klant tot het oplossen van acute storingen. Je geeft de klant het gevoel dat hij wordt gehoord en het vertrouwen dat jij het op gaat lossen. Het lukt jou om met je creativiteit en technische kennis de machine snel weer aan het draaien te krijgen. Als je klaar bent, maak je een rapport, brief je de klant, laat je de klant met een gerust hart achter en keer je weer terug naar HGG om andere storingsvraagstukken op te lossen. Samen vormen we één team en klaren we de klus voor de klant, op locatie of in ons kantoor.


Wat wij bieden:

Ook al zijn wij in Wieringerwerf gevestigd, onze Technical Support Engineers wonen in heel Nederland. Je zal ongeveer 60% van je werktijd in het buitenland werken en 40% bij ons op kantoor. De reizen die je gaat maken plannen we altijd in goed overleg en afstemming met jou. Hierin zijn wij erg flexibel. Je start met een inwerkperiode van 6 weken met de intentie voor een vast dienstverband. Daarnaast kom je terecht in een bedrijf met echte teamspirit en bieden wij:

  • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf;
  • Een salaris dat kan oplopen tot ruim €4500,- bruto per maand (exclusief vakantiegeld) op basis van kennis en ervaring EN een aantrekkelijke winstuitkering;
  • Een open bedrijfscultuur, waarin hard werken en plezier maken centraal staat. Met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht;
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, denk aan taalcursussen, engineering skills ontwikkelen, communicatieve vaardigheden etc.;
  • Een werkplek bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden.


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de 35 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.

Vereisten

  • Minimaal een mbo 4 opleiding in elektrotechniek, besturingstechniek of mechatronica;
  • Je spreekt en schrijft goed Engels, een 2e buitenlandse taal is een pré;
  • Relevante werkervaring in een internationale service organisatie.


Ervaar HGG zelf!

Solliciteer bij interesse direct via de onderstaande ‘Solliciteer’ button. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Annelies Buijs via 0227-504030. Het maken van een Technical Support Aptitude Assessment behoort tot het sollicitatieproces. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of