Skip to content

Teamleider R&D

Nederland, , WieringerwerfR&D

Functieomschrijving

Teamleider │ Vacature │ HGG Group │Wieringerwerf

Waarom jij de nieuwe Teamleider Engineering van HGG wilt zijn? Omdat wij meebouwen aan projecten van € 100.000,- tot € 6 miljoen euro, onze klanten over de hele wereld verspreid zijn en we actief zijn in verschillende bedrijfstakken zoals: offshore en bouw.


Wat ga je doen als Teamleider R&D

Als teamleider R&D bewaak je samen met de Product manager de roadmap van onze nieuwe ontwikkelingen en stuur je waar nodig bij.

Op de afdeling Engineering werken in een matrix structuur. Je werkt nauw samen met de teamleiders Maintenance en Project Engineering waarbij jullie afhankelijk van het project zorgen voor een optimale teamsamenstelling en bezetting. Je hebt een eigen budget en bent verantwoordelijk voor de planning en resultaten van dit proces. Binnen jouw eigen team van engineers stimuleer jij de individuele ontwikkeling van je medewerker. Daarnaast hou je je bezig met het stimuleren van eigenaarschap, verantwoordelijkheid en de teamspirit binnen jouw team en de afdeling (i.s.m. de andere teamleiders). Je signaleert verbeterkansen en levert een proactieve bijdrage aan het realiseren ervan.


Wat heeft HGG jou te bieden?

De functie van Teamleider is een mooie kans om door te groeien binnen HGG en je verder te ontwikkelen. De functie is in deze vorm nieuw en dat biedt jou de kans om de inhoud van de functie voor een groot deel zelf te bepalen. Je krijgt dan ook veel vrijheid in hoe jij je werk uitvoert en we vragen jou om het initiatief te nemen om verder vorm te geven aan de rol van teamleider. Daarin sta je er niet alleen voor: je werkt nauw samen met de andere teamleiders en natuurlijk je collega’s.

Vereisten

Wat vragen we van jou?

Als teamleider kun je goed samenwerken. Je hebt oog voor de gemeenschappelijke doelen van de organisatie en je team en je komt proactief met voorstellen om, en werkt ook actief mee aan, deze doelen te bereiken. Je weet mensen te motiveren en te stimuleren tot actie en betrokkenheid.
Jouw resultaatgerichtheid en analytische vermogens helpen je bij het nemen van de juiste beslissingen. Daarbij verlies je niet uit het oog wat er in je team leeft en maak je onderwerpen bespreekbaar.
Je beschikt ook over een bepaalde mate van (organisatie)sensitiviteit. Je begrijpt hoe de formele en informele organisatiestructuur werkt en hoe jij je daarbinnen het beste kunt bewegen om de gewenste resultaten te bereiken. Daarvoor moet je bijvoorbeeld ook weten wat er op de andere afdelingen speelt en hoe je draagvlak voor je ideeën kunt krijgen.

Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling, zijn belangrijk bij bovenstaande competenties: Je hebt oog voor het effect die jouw woorden kunnen hebben.


Verder vragen we van jou:

• Een technische HBO+/WO opleiding

• Goede kennis van de HGG organisatie en haar producten, processen en software applicaties;

• Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

• Kennis en ervaring met MS Office en ERP-systemen (Trimergo).

• Ruime ervaring op het gebied van werken in een technische/industriële/B2B omgeving;

• Voldoende werkervaring in een internationale en projectmatige organisatie.

• Leidinggevende/coachende ervaring of de ambitie om je hierin te ontwikkelen.


Kennismaken met ons?
Solliciteer dan direct via de Solliciteer-button. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ingeborg Valkonet via 0227-504030.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

of