Skip to content

Software Engineer

Nederland, Noord-Holland, WieringerwerfSoftware engineering

Functieomschrijving

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer een dag te werken!


Krijg jij een kick van het bijdrage aan stabiele software voor de machinebouw? Lijkt het je helemaal geweldig om dit te doen op het gebied van 3D staal snijden met robots? Ben je niet zo wild van files, heb je ervaring in het programmeren van C++, en ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dan maken wij graag kennis met je!

Voor het versterken van de organisatie zoeken wij een enthousiaste fulltime Software Engineer!

Wat ga je doen?

Je onderhoudt en test software benodigd voor het aansturen van onze snijmachines. Je levert leesbare, herbruikbare en testbare broncode op. Je koppelt de voortgang en kwaliteit van werk regelmatig terug naar de betrokken collega’s. Je betrekt je collega software engineers in het testen van ontwikkelingen of onderhoudsprojecten.
Ontwikkelingen variëren van compleet nieuwe applicaties tot het refactoren van bestaande source code om machine prestaties te verbeteren. Je werkt samen in (internationale) projectteams waarbinnen je veel vrijheid krijgt en eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. Daar waar jouw kennis ontbreekt, weet je deze te halen bij collega’s en/of externe partijen. Waar jij voor gaat is beheersbare software naar de toekomst toe zodat het onderhoudbaar blijft.
Techniek vind je geweldig. Je laat je uitdagen door de creativiteit in het bedenken van oplossingen voor technische problemen. Hierbij rekening houdend met concrete eisen, maar ook lange termijn doelen/strategie. Het lijkt je prachtig om je volledig vast te bijten in het onderhoud en testen van onze software.


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de 35 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.Ons aanbod

 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf.
 • Een goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering.
 • Een prima werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat, met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht.
 • Een werkplek bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien (zowel binnen Nederland als internationaal)
 • Mogelijkheid om deels thuis te werken


Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via de onderstaande ‘Solliciteer’ button.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ingeborg Valkonet op 0227 504030.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vereisten

Wat zoeken wij?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van Informatica, Mechatronica, Computertechniek, Technische informatica of Elektrotechniek;
 • Goede kennis van C/C++, ervaring met Qt is een pré
 • Kennis van moderne ontwikkeltechnieken zoals STL, UML, Design Patterns en Object Oriëntatie;
 • Ervaring binnen een service en/of projectorganisatie en kennis van industriële automatisering is een pré;
 • Affiniteit met mechanisch en elektrisch engineering
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden
 • Klant- en resultaatgericht
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift.

of