Skip to content

Sales Manager

Nederland, Noord-Holland, WieringerwerfSales PC

Functieomschrijving

Vacature | Fulltime | Sales Manager | HGG | Wieringerwerf

Wil jij werken aan de verdere professionalisering van onze verkoop, de mensen én de activiteiten? Vind je het leuk om kansen te signaleren en durf je deze ook te benutten en heb je daarnaast affiniteit met techniek?


Vertalen van de klantbehoefte

In de functie van Sales Manager bij HGG Profiling Contractors lever je een grote bijdrage aan de ontwikkeling van business development binnen onze organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het verkoop- en marketingplan en ook het prijsbeleid. Je zorgt voor een eenduidige uitstraling naar de markt, je signaleert en analyseert markt- en klantontwikkelingen en zorgt voor een juiste opvolging hiervan. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor onze bestaande klantenkring die wordt verdeeld onder ons verkoopteam, waarin ook jij je eigen klantenportefeuille hebt. Je houdt je bezig met de dagelijkse aansturing van ons verkoopteam van momenteel drie medewerkers. Door coaching en begeleiding werk je aan de ontwikkeling van de individuele sales medewerkers. Je ondersteunt bij o.a. accountaanpak en bewaakt en verbetert bestaande werkwijzen en werkprocessen. Je wordt projectleider van het project ‘digitalisering verkoopkanalen’ in samenwerking met onze marketingafdeling en je hebt een visie hierop. Je hebt een nauwe samenwerking met de teamleider productie en je weet zowel de binnen- als buitendienst te motiveren en enthousiasmeren. Het belangrijkste voor jou als salesmanager is het vertalen van de klantbehoefte met de oplossingen die HGG kan bieden.


Alles is bespreekbaar en veel is mogelijk

HGG ontwikkelt zich in rap tempo en ook jij krijgt de ruimte voor jouw eigen ontwikkeling en ambitie. Je komt te werken in een internationale werkomgeving met een zeer open en collegiale sfeer, bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D staal snijden. Daarnaast kom je terecht in een relatief jong team met hoog denkniveau en echte teamspirit en bieden wij:

  • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een groeiend hightechbedrijf;
  • Een salaris dat kan oplopen tot €6000,- bruto per maand (exclusief vakantiegeld) op basis van kennis en ervaring EN een aantrekkelijke winstuitkering;
  • Een open bedrijfscultuur, waarin hard werken en plezier maken centraal staat. Met elkaar organiseren we regelmatig leuke bedrijfsuitjes.
  • Mogelijkheid om deels thuis te werken.

Vereisten

Origineel en sociaal vaardig

Je bent een gedreven zelfstarter, waarbij eigen initiatief en creativiteit erg belangrijk zijn. Je bent ondernemend ingesteld, signaleert kansen en pakt deze met beide handen aan. De verdere groei en resultaat van het bedrijf en ook het uitbouwen van de verkooporganisatie is voor een groot gedeelte afhankelijk van jouw inzet. Je durft fouten te maken en daarvan te leren en te verbeteren en ook beschik je over een flinke dosis realisatiekracht. Het is je ambitie om netwerken op- en uit te bouwen. Daarnaast weet je ook de relatie met bestaande binnenlandse en buitenlandse klanten verder uit te breiden. Je bent in het bezit van een commerciële drive en goede communicatieve vaardigheden waarmee je het concept staal snijden in de markt kan zetten en potentiële klanten kan binnenhalen. Je vindt het leuk om samen te werken met productieafdeling(en) en je hebt een originele kijk op verkoop en marketing. Daarnaast bezit jij:

  • Een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (Duits is een pré);
  • Minimaal hbo werk- en denkniveau en relevante werkervaring in een business-to-business omgeving, waarvan enige jaren in een leidinggevende rol;
  • Affiniteit met of ervaring in technische staalbedrijven.


Over HGG

Sinds 1985 is de HGG Group het wereldwijd toonaangevende bedrijf in het op maat snijden van dikwandige metalen buizen, balken, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Onze klanten leveren tekeningen aan, waarna wij binnen HGG Profiling Contractors BV met onze snijmachines het materiaal op maat snijden. Het prefab pakket dat zo ontstaat wordt door onze klanten in elkaar gezet. Onze klanten zijn actief in de staalbouw, windenergie, leiding- en vatenbouw, kranenbouw en scheepsbouw. Voorbeelden van projecten waar wij aan mee hebben gebouwd zijn stadions als Wembley in Londen, Allianz stadion in München en het Afas stadion in Alkmaar. Verder zie je ons werk terug in windmolens, bruggen, maar ook alle portalen van Rijkswaterstaat die boven de Nederlandse snelwegen hangen.


De kracht van HGG is de combinatie van het ontwikkelen van machines en het doen van snijwerk voor derden. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. De softwareoplossingen van HGG zijn doorslaggevend voor het succes van onze klant. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. Belangrijke kernwaarden binnen HGG zijn respect, vooruitstrevend, samen, groei en passie. HGG zoekt professionals, die vanuit hun eigen expertise in combinatie met onze kernwaarden, invulling kunnen geven aan de ambities van HGG. Sinds 1985 hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


Geïnteresseerd?

Solliciteer bij interesse direct via de onderstaande ‘Reageer op deze vacature’ button. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Maaike Karsten 06 – 1840 4630.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

of