Mechanical Engineer

Omschrijving

Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit meer een dag te werken!


Voor onze afdeling engineering zoeken wij een enthousiaste fulltime Mechanical Engineer.


Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer ben je verantwoordelijk voor de engineering van klantorders en het werken aan de onderhoudbaarheid (serviceability) van onze machines vanuit onze locatie in Wieringerwerf. Je werkt, over het algemeen, aan meerdere projecten tegelijk, waaronder klant-, ontwikkel- en onderhoud projecten. Je hebt binnen deze projecten veel vrijheid in aanpak waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. Je komt met diverse technieken in aanraking zoals; logistieke systemen, machinebouw, lasers, robots, hydrauliek/pneumatiek, oxy fuel en plasma snijtechnieken.

Je dagelijkse werkzaamheden zullen bestaan uit:

 • Vertalen van wensen en technische eisen, aangedragen door (interne of externe) klanten, naar functionele specificaties en ontwerp;
 • Project engineering en detailleren op basis van specificatie;
 • Uitbesteden van engineering en controleren van tekenpakketten;
 • Zorg dragen dat tekenpakketten, stuklijsten en specificaties up-to-date zijn i.v.m. waarborging produceerbaarheid en onderhoudbaarheid;
 • Zorg dragen voor aanbevolen spare parts-lijsten en onderhoud;
 • Ondersteuning bieden aan Sales en Service. 


Over ons

Binnen HGG doen we de dingen anders. Wij denken en werken buiten de gebaande paden, gebruik makend van alle beschikbare technologie in de wereld van staal. Hiermee zorgen we continu voor vernieuwing en groei, resulterend in onze leidende rol in de markt in technologie en 3D profileren van dikwandige metalen buizen, kokers en profielen in allerlei vormen en formaten. Door innovatie en ontwikkelingen ontstaan andere en betere manieren om onze klanten van dienst te zijn en creëren we nieuwe uitdagingen en mogelijkheden voor onze medewerkers. Onder het mom van ‘samen bereik je meer dan alleen’ wil HGG de bindende factor zijn tussen medewerkers, klanten en partners. HGG gelooft in delen=groeien. Elke dag groeien wij in ervaring, elk project geeft ons meer inzicht en leidt tot nieuwe oplossingen. In de 35 jaar dat wij bestaan, hebben we machines afgeleverd in alle uithoeken van de wereld. Onze medewerkers hebben passie in het bedenken, ontwikkelen en maken van nieuwe producten en diensten. Wij zorgen ervoor om hen in te zetten op de juiste plek zodat zij kunnen excelleren. Zo vormen wij een uniek team en hebben wij plezier en geloof in wat we doen.


Op de afdeling Engineering werken onze medewerkers onderverdeeld in verschillende technische disciplines; software engineering, mechanische engineering, design engineering en research & development. De afdeling kenmerkt zich als een afdeling met een prettige en gezellige sfeer waar veel ruimte is voor eigen initiatief en waar iedereen zijn eigen kennis en ervaring inbrengt. We vullen elkaar aan en we houden elkaar scherp.


Wat bieden wij?


 • Veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief binnen een snel groeiend hightech bedrijf en wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden en robot techniek.
 • Een goed salaris en een aantrekkelijke winstuitkering.
 • Een prima werksfeer waarin hard werken en plezier maken centraal staat, met elkaar organiseren we leuke dingen zoals een BBQ of motortocht.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en meer dan voldoende mogelijkheden om binnen de functie en het bedrijf verder te groeien (zowel binnen Nederland als internationaal)
 • Mogelijkheid om deels thuis te werken


Ben je enthousiast?

Solliciteer  direct via de onderstaande ‘Solliciteer’ button.
Voor meer informatie kan je contact opnemen met Ingeborg Valkonet of Perry van Damme via 0227 504030

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vereisten

 • HBO werk en denkniveau met een afgeronde opleiding op het gebied van Engineering, Design & Innovation, Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar;
 • Kennis van 3D Inventor en/of Solidworks;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • Kennis van PDM en onderhoudsystemen zijn een pré.