Skip to content

Content Marketeer

Nederland, Noord-Holland, WieringerwerfMarketing

Functieomschrijving

Wil jij graag eigen creativiteit verwerken in jouw content en vind je veel afwisseling en eigen verantwoordelijkheden fijn? Als Content Marketeer bij HGG is geen dag hetzelfde!


Wat ga je doen?

Als content marketeer ben je verantwoordelijk voor de communicatie van HGG wereldwijd. Je maakt, bewerkt, beoordeelt en publiceert multimediale content. Je houdt de resultaten hiervan nauwlettend in de gaten en vertaalt deze naar een creatieve en effectieve contentstrategie als onderdeel van onze marketingstrategie. Je gaat daarbij actief op zoek naar verhalen, zowel intern als extern, nationaal en internationaal, en zorgt ervoor dat deze aansluiten bij onze boodschap en het kanaal. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen met welke content je de doelstellingen kunt behalen.

De werkzaamheden zijn veelzijdig: je beheert de contentcyclus en zorgt voor een constante stroom aan input. Je verspreidt de content op alle beschikbare kanalen. Maar voor het uitzetten van een e-mail marketingactie of het schrijven van een SEO-landingspagina draai jij je hand ook niet om. En natuurlijk worden onze medewerkers ook graag regelmatig op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen binnen HGG. Je adviseert onze buitenlandse kantoren proactief op het gebied van marketing en door middel van een nauwe samenwerking met je marketing- en sales collega’s wereldwijd, zorg je dat HGG nog beter op de kaart wordt gezet.


Wat bieden wij?

 • Een salaris dat kan oplopen tot ca. €4.000,- bruto per maand, exclusief vakantiegeld en een aantrekkelijke winstuitkering;
 • Veel vrijheid en ruimte om je eigen invulling te geven aan wat je doet;
 • Aandacht voor jouw ontwikkeling en ambitie;
 • Internationale werkomgeving bij de wereldwijde marktleider op het gebied van 3D-staalsnijden;
 • 27 vakantiedagen met de mogelijkheid om 13 vakantiedagen bij te kopen;
 • De mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken en een ruim thuiswerkbudget om een goede en gezonde werkplek in te richten;
 • Een cultuur waarin we elkaar helpen: We doen het samen. Ook staat plezier in en op je werk centraal en worden er regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

Vereisten

Wie zoeken wij?

De focus ligt op content marketing, maar bij voorkeur heb je ook affiniteit met online marketing zoals SEA, SEO, e-mailmarketing, social media en data analytics. Ervaring in online marketing is daarom een pré maar niet vereist. Wat je niet weet, kun je bij ons leren.

Wij vragen verder van jou:

 • HBO/ WO denk- en werkniveau en een opleiding in de richting van communicatie/marketing;
 • Minimaal 2 jaar relevante ervaring in content marketing;
 • Jouw communicatieve vaardigheden, zoals in het Nederlands als Engels, zijn uitstekend;
 • Je bent creatief en schrijft pakkende teksten;
 • Je bent van nature nieuwsgierig zodat onze technieken voor jou al snel geen geheimen meer kennen.


Over HGG en jouw team

Wij zijn wereldwijd toonaangevend en marktleider op het gebied van 3D-profilering van stalen buizen, kokers en balken. Dit hebben we bereikt omdat we onze machines en software zelf ontwikkelen waarbij we altijd willen innoveren. Dit kunnen we alleen bereiken als onze medewerkers zich ook continu kunnen blijven ontwikkelen. Daarom vinden we bij HGG jouw ontwikkeling en ambitie erg belangrijk en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij op de juiste plek zit en met plezier je werk kunt doen.

Natuurlijk ben je niet alleen verantwoordelijk voor alle marketing binnen HGG. Samen met Nienke (Marketing Coördinator) en Pascal (Marketing Content Creator) vorm jij het Marketingteam. Het team is jong en ambitieus en heeft een fijne teamspirit. Daarnaast werk je natuurlijk nauw samen met de andere afdelingen binnen HGG.


Ben je enthousiast en wil je bijdragen aan het succes van HGG?

Je kunt direct solliciteren via onderstaande ‘Solliciteer’ button. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Nienke Weening via 0227-504127.

of